massage1_thumb

Massage

friskvardscheck friskvardskupongSVENSK KLASSISK massage

En individanpassad massage där vi använder oss av kinesisk koppning vid behov. I behandlingen använder vi oss av en kombination av tryck och töjning som löser spänningar i muskulaturen, ökar blodcirukationen, sänker blodtrycket, ökar frisättningen av lugn-och ro-hormonet Oxytocin samt ger en skön avslappning.  Nerv och muskelsystemet blir stimulerat så att det blir balans mellan muskler och skelett. Regelbunden massage är effektiv mot värk och andra typer av muskulära besvär och kan hjälpa till att behandla och förebygga samt ökar välmåendet i kroppen.

30 min 425:-
45 min 550:-
60 min 650:-
75 min 795:-

(Koppningen utförs med koppar som skapar ett vacum som lyfter muskelvävnaden. Kopparna placeras antingen stationärt över triggerpunkter eller förs fram och tillbaka i en glidande rörelse över spänd muskulatur. Koppning ökar blodcirkulationen, löser upp förtätad bindväv, minskar stelhet och värk. Koppning är bra vid olika former av besvär & smärta. En rejäl cirkulationsökning samt utrensning av slaggprodukter.)

hot stone massage

Massage med varma lavastenar! En otroligt avslappnande, effektiv behandling för kropp och själ. Ökar blod och lymfcirkulationen, ger en avslappnande, rengörande och lugnande effekt. Minskar muskelvärk och ger energi.
30 min 425:-
45 min 550:-
60 min 650:-
75 min 795:-

 Spa massage

En lättare massage där fokus är att komma ner i varv. Ger ett varmt välbefinnande och skön avslappning, samt förebygger stress och spänningar. Denna massage arbetar vi främst med i våra relaxpaket. Önskar du en mer djupgående massage så rekommenderar vi att du bokar vår svenska klassiska massage.

30 min 425:-
45 min 550 :-

60 min 650:-

lymfmassaGE

Massage för människor som behöver hjälp för att få igång lymfsystemet. Behandlingen passar alla men speciellt människor som har svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymtom. Många upplever sig lätta i kroppen efter lymfmassage då det hjälper till att få bort vätska och slagg som kroppen inte kunnat göra sig av med. Massagen är lugn och samtidigt avslappnande. Vi rekommenderar att dricka ordentligt med vatten efter behandlingen för att få mest effektivt resultat. 

Lymfsystemet är kroppens avlopp. Om vårt lymfsystem inte fungerar som det ska så kan kroppen inte göra av sig med slaggprodukter och vi samlar även på oss vätska. Det finns många anledningar till varför lymfsystemet inte fungerar som det ska. Det kan t.ex bero på:

* Hormonella svängningar så som pubertet, graviditet, avbruten graviditet, avbruten amning, menscykeln, p-piller mm.

* Stillasittande arbeten tex. kontorsarbeten och bilkörning.

* Operationsärr, lymfbanorna har då blivit avskurna vilket kan orsaka bekymmer för lymfvätskan att passera vid ärret.

* Stress/oro/negativa känslor

* Kosten. 

Mat med mycket kolhydrater och högt GI, socker och gluten gör lymfsystemet trögare. 

Kost med för lite protein gör att kroppen samlar på sig vätska. 

Dryck med koffein gör att slaggprodukter har svårare att lämna kroppen och stannar då kvar istället.

Att dricka för lite bra vätska/vatten gör att kroppen samlar på sig vätska.

* Mediciner. T.ex kortison, insulin, hjärtmedicin, magsårsmedicin och värktabletter.

* Spända muskler.

* Vaccinationer, sprutor, getingbett, fästingbett mm påverkar lymfsystemet.

* Högintensiv träning kan göra att lymfsystemet inte hänger med i samma höga takt som hjärtat pumpar i. Tex vid träning som spinning och löpning.

Symtom på att man kan ha ett trögt lymfsystem är tex:

Celluliter, domningar i fingarar/armar/ben, yrsel/huvudvärk, kramp/pirr i benen, fibromylagi, sömnsvårighter, svullnar i armar/ben/fingrar/händer, övervikt och svårt för att minska i vikt, värk och stelhet i kroppen, svullnad kring knän/hälsenan, frusen, lätt för att få träningsvärk och/eller huvudvärk efter träning, svårt att slappna av, oro/ångest, lätt för att bli förkyld (bihåleproblem), få inget gjort eller känslan av att inte vilja göra något, långsam, känslan av att känna sig tjock,svullen, ödem (t.ex att det ena benet är större än det andra).

Vi rekommenderar att gå på lymfmassage minst 1 gång i månaden för att få fart på lymfsystemet, beroende på vad ditt/dina bekymmer är.

Vid din första lymfmassage hos oss så hjälper vi dig gärna med att visa en form av egenvårds-massage man kan göra varje dag hemma för att få fart på systemet, önskar du detta så avslutar vi massagen några minuter tidigare så går vi igenom detta innan du går hem, du får även med dig en ”komihåg” lapp på egenvårds-massagen. 

Vi rekommenderar att du bokar 90 min massagen vid ditt första besök för att vi ska kunna få fart på systemet och få mest effektivt resultat.

60 min 650:-

90 min 895:-