KBT vid övervikt

Stahremetoden på Minovera

Kurs: KBT vid övervikt – Stahremetoden 12 veckors KBT-program (CBT-TEB)
Datum: 23XXXX, 12 veckor, tisdagar kl: XX-XX

Pris: XX kr inkl moms, i priset ingår 12 lektioner á 90 minuter och 1 st 30 min intervju inför kursstart. Kostnad för litteratur tillkommer.

Plats: Minovera Spa, Pär Lagerkvists Väg 13 i Växjö.

Minsta antal: 4 personer per grupp

Stahremetoden 12 veckors KBT-program
(CBT-TEB) Cognitive Eating Behaviour Therapy Targeting Eating Behaviour

Övervikt handlar inte om vad du äter
– utom om varför!

Varför äter jag fel, när jag vet hur jag ska äta rätt?
Varför har jag svårt att komma tillrätta med mitt godissug?
Varför kan jag inte behålla en viktnedgång?

Stahremetoden
Följ med under 3 månader i detta program, Stahremetoden, där du i 12 steg successivt kommer till insikt om hur negativa tankar och känslor kan få dig att tappa kontroll över ditt ätande. Vi träffas i sluten grupp på plats varje vecka och utbyter erfarenheter tillsammans. För att programmet ska fungera fullt ut är det viktigt att du kommer varje vecka och inte missar något steg. Att du gör alla stegen och det som krävs av en i nedlagt tid och inlämning av veckans uppgifter. Eftersom det är en stor efterfrågan om att få gå med i kursen försvinner annars chansen för någon annan att få platsen. Full närvaro krävs!

I programmet hjälper jag, som är diplomerad kostrådgivare och Cert. handledare i KBT (CBT-TEB/Stahremetoden), dig att ta reda på individuella orsaker som gäller för just dig, samtidigt som du får verktyg att komma till rätta med orsakerna och då varaktigt gå ner i vikt.

KBT-programmet ger dig nycklar för att både uppmärksamma och förändra de vanligaste orsakerna till överätande: vardagens stress och krav samt negativa tankar och besvikelser. Programmet ger dig också ny kunskap om hur du stärker din självkänsla, sätter gränser och ta kontroll över stressen i ditt liv och kommer tillrätta med tankefällor och löser vardagsproblem.

Programmet har varit föremål för vetenskapliga studier Karolinska Institutet och har uppmärksammats internationellt för sina bestående viktresultat. Vetenskapliga studier visar att övervikt går att bli fri från om man vill ta tag i och förändra de orsaker i vardagen som leder till känslomässigt eller okontrollerat ätande. Orsakerna till över ätandet kan vara många, men om den egna övervikten inte beror på sjukdom eller läkemedel handlar orsakerna oftast om stress, besvikelser, relations strul, för stora egenkrav, nedstämdhet eller misslyckande känslor.

 

Ditt ätmönster avgör din vikt!

Har du ett Emotionellt ätbeteende. Okontrollerat ätbeteende eller är du en Vaneätare? Din kunskap om ditt eget ätmönster, är avgörande för både din viktnedgång och att den ska bli bestående.

I programmet ingår ett kostprogram med färdiga recept som bygger på vanlig mat och som hela familjen kan följa.

Friskvårdsbidraget gäller.
Detta program är godkänt för friskvårdsbidrag enligt Skatteverket, vilket innebär att din arbetsgivare kan betala programmet som en del i företagets friskvårdsprogram.

Hantering av personuppgifter
Programmet bygger på samarbete mellan klient och handledare/Anna Andersson där klienten svarar för den information handledaren får ta del av. Anna Andersson är i sin egenskap av handledare, den enda som har tillgång till klients korrespondens med Anna Andersson.

OBS! Går inte boka via bokadirekt eller telefon bara via mail

Maila intresseanmälan till minoveraspa@gmail.com , intervjuer sker löpande inför programstart.

Mvh
Anna Andersson,
Cert. handledare i KBT (CBT-TEB/Stahremetoden)